Nemáte čas na pravidelné návštěvy posilovny, poblíž vašeho bydliště se nenachází les nebo park, kam byste si mohli jít zasportovat, ale chcete začít cvičit, zpevnit si postavu a něco zhubnout? Pak se zaměřte na cvičení doma, má to své nesporné výhody.

Proč cvičit doma?

Nemusíte si hned doma zakládat domácí posilovnu, sice si můžete pořídit nějaký domácí cvičební přístroj, ale stejně efektivní je cvičení s vlastní váhou těla a inspirací vám může být řada videí, které najdete na internetu. Podle nich můžete začít cvičit v případě, že se žádným domácím cvičením či posilováním ještě zkušenosti nemáte.

Výhody domácího cvičení

Domácí cvičení má obrovské výhody. Vyhnete se davům lidí v posilovnách, nebudete se muset případně stydět, protože vás nikdo nebude sledovat. Hlavně ale ušetříte čas, doma si totiž můžete zacvičit kdykoliv, kdy budete chtít a ušetříte i peníze. Taková permanentka do posilovny totiž vyjde dnes na hodně peněz.

Při cvičení v domácím prostředí si můžete sami určit, na které partie se zaměříte. Můžete posilovat výhradně bříško pomocí cviků na břicho, stehna nebo hýždě nejlépe zpevníte například dřepy, a samozřejmě si můžete i určit náročnost cviků. Pojedete si dle svého tempa, případně můžete náročnost zvyšovat časem.

Jen cvičení nestačí

Pokud chcete cvičit, abyste zhubli, a nejde vám jen o zpevnění určitých partií, měli byste se zaměřit i na stravu. Hubnutí je běh na dlouhou trať. V domácím prostředí se vám jistě osvědčí oblíbená keto dieta, kdy nemusíte ani počítat kalorie. Stačí se naučit jíst proteinové doplňky a vynechat sacharidy. Zkusit můžete i zdravou krabičkovou dietu, jestliže nejste schopni si speciální jídlo připravovat doma sami, lze si krabičkovou dietu ale i keto dietu předem objednat.

Cvičení je vždy lepší podpořit zdravou stravou a dostatečným pitným režimem. Pokud se rozhodnete cvičit doma, snažte se najít si čas na cvičení alespoň třikrát týdně.

Zdroj foto: www.freepik.com