Jak si doma vytvořit podzimní wellness koutek?

Přemýšlíte nad tím, jak si zpříjemnit dlouhé podzimní dny a užít si pobyt doma na maximum? Řešením může být vytvoření vlastního wellness koutku. Máme pro vás pár nápadů, co by v něm nemělo chybět.

Co je domácí wellness koutek?

Vybaví se vám ve spojitosti se slovem wellness okamžitě vířivka, sauna a masážní lehátko? Relaxační koutek ve vašem domově může mít mnoho podob a ne vždy musí zahrnovat tyto tři věci. Někdo rád relaxuje při kreativních činnostech, při józe a nebo třeba při poslechu své oblíbené hudby. Proto variant wellness koutků může být mnoho. Inspirujte se následujícími nápady.

Najděte to správné místo

Jak by měl váš ideální podzimní relaxační koutek vypadat? Nalezení toho správného místa, kde budete moci nerušeně odpočívat a nebo se věnovat své oblíbené činnosti, je klíčové. Může se jednat o koupelnu, ve které si budete užívat dlouhé koupele a obklopíte se svíčkami, aromalampami a na podkres si pustíte relaxační hudbu. Nebo se může váš podzimní wellness koutek nacházet třeba v zimní zahradě v obklopení rostlin. Jakmile najdete tu správnou místnost a nebo její část, pusťte se do jejího zařizování.

Osvětlení

Základem úspěchu je volba toho správného světla. Jeho výběr se zároveň odvíjí od činnosti, které se ve svém wellness koutku budete věnovat. Na čtení a kreativní činnosti potřebujete kvalitní zdroj světla, na cvičení, poslech hudby a třeba i sladké nicnedělání vám postačí méně intenzivní teplé světlo.

Vůně

Aby byly všechny vaše smysly rozmazlovány, nezapomínejte ani na vůni, kterou se ve svém relaxačním koutku obklopíte. S pomocí vonných svíček a aromalamp se můžete obklopit libovolnou vůní.

Dotek přírody

Abyste měli pocit, že se nacházíte v obklopení přírody, nezapomeňte přidat také několik přírodních prvků. Vydejte se ven na sběr šišek, dejte si doma do vázy větvičky jehličnatých stromů, přidejte třeba i pár dýní, žaludů a barevného listí.

Pomůcky, které vám pomohou relaxovat

Ne každý má možnost, vybudovat si doma saunu nebo si pořídit vířivku. Chcete-li ale ve svém wellness koutku především odpočívat a nechat se rozmazlovat, pořiďte si nějaké masážní přístroje. Vybírat si můžete z masážních válečků, míčků, podložek, vaniček a řady dalších.

Myslete na svou pleť a dýchací cesty

Do svého podzimního relaxačního koutku zvažte také pořízení zvlhčovače vzduchu. Přijde vám vhod zejména v bytech, kde je suchý vzduch a topením se ještě více vysušuje. Typické svým suchým vzduchem jsou zejména panelákové byty. Jakmile dosáhnete ideální vlhkosti vzduchu v místnosti, bude se vám lépe dýchat a vaše pleť bude zdravější.

Podložky, polštářky a deky

Umíte si představit wellness koutek bez pohodlného křesla, ve kterém si budete moci nerušeně vychutnat šálek čaje či horké čokolády? K pohodlnému křeslu patří také deka a polštář. Lidé, kteří se chtějí před odpočinkem věnovat protahování, józe nebo meditaci by neměli zapomínat ani na podložku. Na té si mohou následně odpočinout a udělat si pohodlí díky polštáři a dece.

Rostliny

Nepatříte k šikovným zahradníkům a péče o rostliny není vaší nejsilnější stránkou? Když si pořídíte rostliny, které jsou nenáročné a stačí, když je občas zalijete, není co zkazit. Některé druhy rostlin dokonce dokážou čistit vzduch a budou se starat o to, aby ovzduší ve vašem wellness koutku bylo co nejkvalitnější.

Nestyďte se za svou podzimní únavu a vytvořte si doma svůj vlastní wellness koutek. Vypadat může jakkoliv, ale pár věcí by v něm rozhodně nemělo chybět. Například příjemné osvětlení, vaše oblíbené vůně a přírodní prvky.

Zdroj textu: opulencemag.co.uk, primanapady.cz

Zdroj foto: www.freepik.com