Chcete si koupit koberec? Pak se určitě rozhodujete nad tím, jestli sáhnout po metrážovém nebo kusovém koberci. V tomto článku vám poradíme.

Koberce jsou naprosto nezbytným doplňkem celé řady domácností. Jestliže si i vy chcete koberec pořídit, pak před vámi zřejmě stojí těžké rozhodování – a to jestli máte pořídit bytové koberce metráž, nebo kusové koberce. V následujících řádcích vám proto poradíme, které se do vašeho bytu nebo domu budou hodit nejvíce.

Kam se hodí metrážový koberec?

Koberce metráž jsou poměrně flexibilní. Dá se totiž říct, že neexistuje místo, kam by se nehodily. Tedy kromě toalety a koupelny, kde by jich byla škoda. na základě toho, kam je chcete umístit, je ale potřeba dbát na další parametry. Například do vstupních hal, na chodbu nebo do kuchyně sáhněte po zátěžových kobercích. Zátěžové koberce se hodí ještě do pracovny a všude tam, kde budou pod neustálým tlakem lidských nebo zvířecích nohou.

Na kvalitě koberce přitom taktéž záleží. Do ložnice nebo obývacího pokoje je lepší sáhnout po luxusních kobercích. Jestliže ale narazíte na pěkný vzor, můžete sáhnout i po kouscích standardní kvality. Ať už ale sáhnete po jakékoliv kvalitě, můžete se těšit na zajímavé benefity, které přináší nejen koberce metrážové. V dětském pokojíčku oceníte například tlumení hluku, otřesů nebo dupotu nohou. Zatímco si budou vaše děti hrát, vy nebo vaši sousedi si tak budou moct užívat klidu.

Kdy sáhnout po kusových kobercích?

Koberce kusové se hodí především v případě, kdy chcete vylepšit stávající vzhled podlahy. Dokonale se hodí například na PVC nebo vinylové podlahy, parkety nebo jiný typ plovoucích podlah. Nezaberou příliš mnoho místa a při správném výběru ještě více vylepší vzhled celé místnosti.

A když už víte, kam vybrat jaký typ koberce, pak vám ještě ukážeme, kde je nakoupit. Kvalitní kousky pořídíte na Breno.cz. Těšit se můžete nejen na koberce výprodej, ale také nezlevněné produkty za skvělé ceny. Ať už tedy sáhnete po jakémkoliv výrobku, budete mít jistotu maximální kvality. A k tomu všemu ještě ušetříte.