Cokoliv v kuchyni vaříte, pečete, smažíte či jinak připravujete, tak vám k tomu postačí vaše ruce. Lze s nimi šlehat, krájet, mísit těsto. Bylo by ale škoda nechat pracovat jen své ruce, když jsou k dostání kuchyňští pomocníci, kteří dokážou ušetřit spoustu práce i času. Které byste si měli kromě ledničky a myčky na nádobí pořídit?

Ohřejte si jídlo

Pro rychlé ohřívání pokrmů je výborné vlastnit mikrovlnnou troubu. Její výhody ale oceníte i při přípravě zdravější varianty bramborových nebo zeleninových chipsů, k vaření zeleniny v páře, vaření vajec či těstovin. Její ovládání je natolik snadné, že se s ní naučí pracovat i větší děti. Nebude proto pro ně problém si třeba ohřát kakao.

Upečte si vlastní chléb

Moderním elektrospotřebičem je domácí pekárna. Tento přístroj umí upéct chléb, vánočku, připravit těsto na bábovku, udělat jogurt nebo marmeládu z ovoce. Denně tak doma můžete mít na stole čerstvé pečivo bez toho, abyste pro něho museli jít do obchodu. Jedná se o praktického pomocníka i pro osoby trpící celiakií, protože v domácí pekárně si mohou upéct bezlepkový chléb i rohlíky.

Uvařte si silný masový vývar

Už jste někdy slyšeli o pomalém vaření? Ano, dá se takto péct kachna, a pak získáte masíčko, které se jen rozpadá. Pomalu vařit se dá ale také maso a připravit velmi chutný a silný masový vývar. Ten se hodí nabídnout zejména rekonvalescentům, kteří potřebují po nemoci nabrat síly. K tomuto účelu slouží takzvaný pomalý hrnec. Je to další pomocník, jenž vám v kuchyni bude k dispozici a ušetří vám práci.

Elektrický sekáček na potraviny

Potřebujete rozmixovat ovoce nebo zeleninu do dětské přesnídávky? Pak byste doma měli mít elektrický sekáček na potraviny. Zvládne nasekat i ořechy, takže si klidně připravíte i své oblíbené smoothie na snídani. Poradí si s uzeninou i masem nebo ledem.

Jste zvyklí v kuchyni při přípravě jídel používat elektrické pomocníky?

Zdroj foto: www.freepik.com