Sauna

Je to tady. Teploměry atakují třicet stupňů celsia, děti atakují koupaliště a letní tábory a do skříní se nám vrací plavky a sandále. Jak jen bychom teď mohli mít pomyšlení na saunování? Jistou motivaci tu ale máme.

Co dokáže infrasauna v létě?

I když se to možná zdá jako nošení dříví do lesa, zařazení pravidelného saunování v létě přináší hned několik benefitů.

Schopnost číslo jedna

Přednostně se vaše tělo naučí lépe zvládat vedra. Pokud si potící kúru dopřejete pravidelně, poctivě vytrénujete svůj organismus k lepší termoregulační schopnosti.

Schopnost infrasaunování číslo dva

Jestli patříte mezi milovníky letních sportů a vodních radovánek, vězte, že pravidelné saunování vám přinese také poctivou regeneraci pro celý pohybový aparát a postupně dopomůže k lepším sportovním výkonům. V tomto ohledu velmi doporučujeme právě infrasaunu, která má své historické kořeny v japonském a německém lékařství a byla za tímto účelem z velké části vyvinuta. Pozor, velmi záleží na kvalitě použité infratechnologie. Pokud sáhnete po kvalitním výrobku, stane se vám infrasauna doma cenným pomocným terapeutem.

Schopnost číslo tři

Mezi dalšími přínosy zmíníme ještě také hloubkovou detoxikaci organismu. Přes pot tělo vylučuje velké množství škodlivin z těla. Infrasauna díky principu hloubkového prohřátí organismu dokáže opravdu efektivně pročistit pokožku a být nemalým dílem nápomocná také v boji s celulitidou nebo pomerančovou kůží. Odměnou vám bude pevnější a hladší pleť.

Tyto výhody a mnoho dalšího vám přinese zařazení infrasauny do vašeho pravidelného životního rytmu.

Pohodlí domácí sauny

Čím dál cennější se pro nás v dnešním uspěchaném světě stává čas. Pravděpodobně málokdo z nás ho chce trávit v zácpách za volantem nebo v přeplněných dopravních prostředcích na cestě z práce do fitka a wellness, kam si jede načerpat svou zaslouženou porci sebepéče a relaxace. Se cvičením jako takovým si v pohodlí domova často poradit dokážeme, ale jak to udělat s tím wellness?

V tomto ohledu je geniálním tipem právě domácí infrasauna. Je velmi úsporná na spotřebu elektrické energie, připojíte ji do běžné zásuvky 230 V. Je ohleduplná také k vašemu času, její nahřátí trvá pouhých 10 minut. A ty menší z modelů zaberou prostor přibližně standardního sprchového koutu. Pokud si pořídíte svoji vlastní domácí infrasunu, můžete si navíc proceduru v ní obměnit vždy podle vaší chuti. Saunování v infrasauně můžete obohatit o aroma terapii, solnou terapii nebo třeba peeling. Také délku saunovacího cyklu, který v ní strávíte, si uzpůsobíte podle vlastní chuti. Ať už si půjdete jen nahřát ztuhlé svaly nebo dopřát plnohodnotnou potící proceduru. Plánování, kdy se do sauny vypravíte, se stane mnohem snazším. Ať už se saunou rozhodnete nastartovat svůj den nebo v ní naopak večer odložit starosti a dopřát si romantiku s vaší milou polovičkou.

Zdroj náhledové fotografie: Unsplash.com